انجیر ؛ دلپذیر مثل شکرپنیر
انجیر میوهای است که هم خشک و تازه آن مفید و مغذی است و برای درمان بسیاری از بیماریها نقش دارد.
انجیر میوهای پرخاصیت و مغذی است. جالب است بدانید که خواص انجیر محدود به میوه آن نیست و برگ، ساقه و شیره آن نیز سرشار از مواد مغذی است.
به گزارش مجله دلتا؛ درخت انجیر، بومی آسیای غربی و کشورهای مدیترانه است. برگهای آن به شکل پنجه است. بلندی درخت انجیر تا شش متر میرسد و به دلیل عدم مقاومت در مقابل سرمای شدید، در مناطق معتدل و گرمسیر کاشته میشود.
انواع انجیر عبارتند از: انجیر سیاه یا انجیر میشن (Mission)، انجیر کادوتا (Kadota)، کالیمیرنا (Calimyrna)، انجیر ترکی قهوهای، انجیر آدریاتیک (Adriatic) و انجیر کینگ (Desert King).
انجیر از نظر طب سنتی، گرم و تر است. انجیر، قند زیادی دارد. 50 درصد انجیر خشک را قند تشکیل می دهد. همچنین منبع خوبی از پتاسیم، منیزیم، کلسیم، فسفر و ویتامینهای C ,B ,A است. هر 100 گرم انجیر تازه 60 کالری دارد. انرژی 100 گرم انجیر خشک برابر با 270 کالری است.
خواص درمانی انجیر
تعرق بدن را زیاد میکند.
ادرار آور است.
حرارت بدن را کاهش میدهد.
چاقکننده است.
انجیر (تازه یا خشک) یبوست را برطرف میکند.
یکی از بهترین میوهها برای تمیز کردن روده بزرگ است.
جوشانده انجیر خشک، درمانکننده التهاب مجاری دستگاه تنفسی، کلیه، ذات الریه، سرخک، مخملک و آبله است.
جوشانده غلیظ انجیر خشک، برای رفع سرماخوردگی بسیار مفید است و غرغره کردن آن گلودرد را برطرف میکند.
انجیر دستگاه هاضمه را تقویت میکند.
برای درمان سوءهاضمه مفید است.
سوپ انجیر بسیار مقوی است و برای افزایش شیر در زنان شیرده مفید است.
برای برطرف کردن ورم گلو عالی است.
انجیر خشک جوشیده شده در شیر برای درمان آنژین، ورم لثه و ورم مخاط دهان مفید است.
یکی از داروهای بسیار موثر برای درمان آرتروز و درد مفاصل، مخلوط شیر بز و انجیر سیاه است. همچنین این مخلوط سموم مختلف را از بدن خارج کرده و درد را از بین میبرد.
برای آنهایی که قند خونشان پایین میآید، مناسب است.
خوردن انجیر باعث افزایش نیروی جنسی میشود.
دمکرده انجیر با شنبلیله، برای سینهدرد مفید است.
برای رفع ورم طحال، انجیر را به مدت 9 روز در سرکه خیس کنید و هر روز پنج عدد از آن را با سرکه بخورید.
ضد سرطان است.
در معالجه بیماریهای پوستی موثر است.
مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست موثر است.
هضم انجیر آسان است و مصرف آن برای بچهها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاستهاند و دوره نقاهت را میگذرانند، بسیار مفید است.
تامینکننده سلامتی افراد ضعیف و کمخون و بیاشتها است.
اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط کنید و بخورید، جهت زخممعده بسیار مفید است.
انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیایی بدن را بالا برده و در دفع اوره و چربی خون بسیار موثر است.
شربت انجیر، تسکیندهنده دردهای گلو و سرفه است.
انجیر خشک خیسانده شده در شیر، برای درمان یبوست شدید بسیار مفید است.
خوردن انجیر خشک خیسانده در روغن زیتون در صبح ناشتا، برای رفع یبوست موثر است.
همچنین بخوانید:
هزار و یک راز گیلاس
آلبالو ؛ مهمان خوشمزه و پر خاصیت تابستان
انبه و ویتامین هایش
طالبی ؛ میوه خوشمزه تابستانی