تست روانشناسی کنجکاوی ؛ تا چه اندازه کنجکاو هستید؟
با دانستن میزان کنجکاویمان درمییابیم آیا روانی سالم داریم یا نه.
تست روانشناسی کنجکاوی را انجام دهید تا بفهمید فضول هستید یا کنجکاو! درست است که فضولی با کنجکاوی تفاوت زیادی دارد؛ اما بسیاری فکر میکنند کنجکاوی همان اسم مودبانه فضولی است.
تست روانشناسی کنجکاوی
دکتر ساموئل جونز زمانی گفت کنجکاوی نشانه شعور بالااست. اما انگیزه کنجکاوی بیشتر در بچهها هنگامیکه دور اتاق میدوند و یا در زمین بازی فعالیت میکنند، دیده میشود. انسان راضی و خشنود نیز در موقعیت جدید همیشه پیرامون خود را جستجو میکند تا از آن اطلاعات لازم را بهدست آورد.
شما تا چه اندازه جستجوگر هستید؟
برای اطلاع از این موضوع پرسشنامه زیر را تکمیل کنید و امتیازات بهدست آمده از هر عبارت را با هم جمع بزنید.
۱- اگر همسرم دیر کند، میخواهم بهطور کامل علت دیر آمدن او را بفهمم.
درست (۱ امتیاز) غلط (۰ امتیاز)
۲- وقتی به حادثهای برخورد میکنم، معمولاً از کسانی که در اطراف محل حادثه ایستادهاند سوالات متعددی درباره چند و چون حادثه میپرسم.
درست (۱ امتیاز) غلط (۰ امتیاز)
۳- اگر از کنار خانهای که درش باز باشد رد شوم به احتمال زیاد به درون خانه نگاه میکنم.
درست (۱ امتیاز) غلط (۰ امتیاز)
۴- هرگز هدیهای را که روی آن نوشته «تا روز تولدت آن را باز نکن.» باز نمیکنم.
درست (۰ امتیاز) غلط (۱ امتیاز)
۵- معمولاً تابلوی از «ورود افراد متفرقه ممنوع» اطاعت نمیکنم.
درست (۱ امتیاز) غلط (۰ امتیاز)
۶- اگر کسی که در صف جلوی من ایستاده لباس خوبی پوشیده باشد، از او میپرسم که لباسش را از کجا خریده است.
درست (۱ امتیاز) غلط (۰ امتیاز)
۷- اگر تلفن خط روی خط بیفتد صحبت دیگران را استراق سمع میکنم.
درست (۱ امتیاز) غلط (۰ امتیاز)
۸- گاه نامههای دیگران را باز میکنم و یا پاکت را در برابر نور میگیرم تا از آنچه در درون آن است مطلع شوم.
درست (۱ امتیاز) غلط (۰ امتیاز)
۹- پدر و مادر باید دقیقاً بدانند فرزندانشان چه میکنند و چه فکری در سر دارند.
درست (۱ امتیاز) غلط (۰ امتیاز)
۱۰- رییس خوب باید بداند که زیردستانش در هر لحظه چه میکنند.
درست (۱ امتیاز) غلط (۰ امتیاز)
پس از انجام تست روانشناسی کنجکاوی امتیازهایتان را جمع بزنید و نتیجه را در ادامه بخوانید.
تفسیر نتایج
امتیازنتیجهامتیاز ۹ و ۱۰شما به شدت نسبت به دنیای پیرامون خود کنجکاو هستید، اما مراقب باشید که حریم شخصی دیگران را زیر پا نگذارید و با خلوتشان در نیفتید.امتیاز ۵ تا ۸کنجکاوی شما در حد متوسط است. دوست دارید بدانید که پیرامونتان چه اتفاقی میافتد. اما همیشه برای پی بردن به آن تلاش چندانی نمیکنید.امتیاز ۴ به پایینانگیزه و میل به کنجکاوی در شما کم است. ممکن است یکی از دلایل آن مشغله ذهنی فراوانتان باشد.
کنجکاوی، ویژگی ذاتی حیوانات و انسانها
کنجکاوی یکی از انگیزههای همیشگی انسان است. این پرسشنامه نشان میدهد که اشخاص دارای شخصیتهای مختلف، در این مورد برداشتهای متفاوتی دارند. ممکن است خودمان متوجه نباشیم، اما وقتی کنجکاویمان افزایش مییابد دچار تنش میشویم. در این زمان با پرسوجو کردن میتوانیم به آرامش برسیم.
کنجکاوی ویژگیای ذاتی و درونی هم در انسان و هم در حیوانات است. هر هارلو در تحقیقی در دانشگاه استنفورد در پالوآلتو در کالیفرنیا، قطعه چوبی را که چهار چفت و قفل روی آن بود در اختیار میمونها قرار داد، بدون اینکه پاداشی در میان باشد. میمونها آموختند که این چفت و قفلها را باز و بسته کنند. بررسیهای صورت گرفته توسط پروفسور فیلیپ زیمباردو در دانشگاه استنفورد نیز نشان داد که موشهای گرسنه یا تشنه وقتی در محیط جدید قرار میگیرند قبل از خوردن غذا و یا نوشیدن آب ابتدا مکان جدید را بررسی میکنند. انسانها هم دارای ویژگیهای مشابهی هستند.
کنجکاوی ناسالم
ما کنجکاوی خود را به طرق مختلف نشان میدهیم؛ در قبال اشخاص، در قبال طبیعت و در قبال خودمان. اما در مواقعی این گرایش ذاتی به ضرر ما کار میکند و ممکن است به دیگران اعتماد نکنیم. تمیز قائل شدن بین کنجکاوی سالم و ناسالم کار دشواری است. اگر در این پرسشنامه امتیاز بالایی به دست آوردهاید میتوانید از خودتان سوال کنید که چرا میخواهید از همه امور سر دربیاورید؟ آیا این به دلیل بیاعتمادی به دیگران است؟ از سوی دیگر، اگر امتیاز کنجکاویتان بسیار پایین است این هم ویژگی خوبی نیست و باید تغییر کند. سعی کنید بر تبادلهای خود با اشخاص بیفزایید. برای این کار لازم است برخی از اندیشهها و احساسات خود را با آنها در میان بگذارید.