مضرات آب گازدار ؛مراقب معده ی خود باشید!
حتما اسم آب گازدار به گوشتان خورده است، اما آیا از مضرات آن گاهی دارید؟
آب یکی از خوراکیهای بدون کالری بوده و ارمغانی از طبیعت است. آب میتواند سیستم عملکرد بدن را بهبود داده و باعث شادابی و نشاط گردد. اما در این بین برخی از محصولات مانند آبهای گازدار در بازار خودنمایی میکنند که تقریباً خواص مشترکی با آب ندارد.
سودا، آب گازدار یا آب کربناته، آبی است که در آن کربن دیاکسید، تحت فشار حل شده است. این آب اغلب توسط فروشندگان تبلیغ میشود و مواد ترکیب دهندهی آن را منحصربهفرد و ویژه مینامند، در صورتی که اینگونه نیست.
به گزارش مجله دلتا به نقل از بخش سلامتِ اقتصاد آنلاین هرقدر املاح و ترکیبات معدنی آب مانند کلسیم و منیزیم افزایش پیدا کند، از درجه اسیدی آن کم و به درجه بازی آن افزوده میشود. اما هیچکدام از آبهای موجود، مانند آب طبیعی مورد نیاز بدن نبوده و نمیتواند باعث شادابی و بهبود عملکرد آن شود.
آب طبیعی برخلاف آبهای گازدار مادهای خنثی است و هیچ گونه تاثیر بدی بر سلامت دهان و دندان ندارد و از طرفی مشکلات گوارشی را نیز برطرف میکند.
اما آب گازدار، اسیدی بوده و این یکی از مضرات آب گازدار است. دی اکسیدکربن و آب طی یک واکنش شیمیایی، اسید کربنیک تولید میکنند؛ نوعی اسید ضعیف که گیرندههای عصبی را در دهان شما تحریک میکنند. این تحریک نوعی سوزش و گزش در دهان به وجود میآورد که برای بسیاری افراد تحریکآمیز و خوشایند است.
از دست ندهید: گزارش تصویری خبرنگار اعزامی دلتا به روسیه
ولی خوب است بدانید که مصرف طولانی مدت آبهای گازدار، علاوه بر آسیبهای دهانی، باعث ایجاد اختلال در معده و سیستم گوارش شما میشود. پس بهتر است که در خوردن این نوع نوشیدنیها حد اعتدال را نگه دارید.
همچنین در افرادی که دچار عفونت معده یا هیلوباکترپیلوری هستند، دریافت مکرر و زیاد آبهای قلیایی شده، شاید به علت خنثی کردن اسید معده در کوتاه مدت علایم گوارشی را تخفیف دهد، اما به علت قلیایی کردن زیاد معده، احتمال رشد افراطی باکتریها را در معده افزایش داده و خطر ابتلا به سرطان را بالا خواهد برد.
در خصوص دوغها و نوشابههای گازدار نیز همین موارد صدق میکند؛ بنابراین برای جلوگیری از مضرات آب گازدار بهتر است که از آنها کمتر استفاده کنیم.
همچنین بخوانید:
خواص فندق ، تمام آنچه که باید بدانید
ویتامین D ، هدیه گرانبهای خورشید
کلسیم ، شالوده بدن
علایم پارکینسون ، زنگ خطر برای سلامتی